среда, 4. децембар 2013.

Zdravstvene beneficije suvih šljiva

Zdravstvene beneficije suvih šljiva
  
1. Suve šljive ne sadrže holesterol i poseduju veoma nizak sadržaj masti. Bogate su vitaminima i mineralima.

 2. Bogat su izvor proteina, dijetetskih  vlakana i vitamina B1, B2, B3, B5, A1 i C.

 3. Pospešuju varenje jer sadrže solubilna i nesolubilna biljna vlakna i različite vrste aminokiselina.

 4. Znatno podižu nivo energije jer sadrže prirodne šećere – glukozu, saharozu i fruktozu. Kako biste još više uživali u prednostima ovog sušenog voća, dodajte šljive mleku i tako načinite zdravu užinu.
 5. Suve šljive sadrže veoma malo kalorija.
 6.  Bogate su kalijumom, a sadrže niske vrednosti natrijuma. Ta njihova osobina ih čini veoma pogodnim za nervni sistem. Istraživanja su pokazala da kalijum ima pozitivan uticaj na smanjenje rizika od moždanog udara, kada se upotrebljava u preporučljivim količinama.
 7. Suve šljive smanjuju nivo lošeg holesterola ( LDL holesterola).
 8. Suve šljive poseduju visok sadržaj gvožđa i veoma su korisne u lečenju anemije. Pacijenti mogu da koriste ovo voće i u većim količinama kako bi što više iskoristili njihove prednosti.
 9. Korisne su za osobe koje žele da povećaju svoju telesnu težinu na zdrav način. 10. Suve šljive su bogate fluorom, koji usporava proces „propadanja“ zuba.
11. Suve šljive su veoma korisne u tretmanu opstipacije ( zatvora ).
12. Suve šljive su od pomoći u tretmanu alkoholne intoksikacije.
13. Pospešuju zdravlje vida i korisne su u tretmanu noćnog slepila.

Upotreba suvih šljiva nema negativnu stanu i predstavlja potpuno prirodno rešenje u tretmanu mnogih oboljenja. Zato ne zaboravite da se snabdete ovom zdravom namirnicom i sami se uverite u njene zdravstvene beneficije.

Нема коментара:

Постави коментар