среда, 25. децембар 2013.

Sladić -Niš - NATURA KUTAK - BILJNA APOTEKA Niš -OBILIĆEV VENAC 20, tel. 018 42 45 096

Sladić - Glicirrhiza glabra


sladic








Ako tražite univerzalni lek i naišli ste ga u sladiću. Reč je o višegodišnjoj biljci, latinskog imena Glicirrhiza glabra, koja naraste do jedan metar visine. Obeležavaju je grozdasti duguljasti cvetovi bledoljubičaste boje. Listići su jajoliki, dugi 2-4 centimetra, a široki polovinu svoje dužine. Sladić je poznat širom sveta po svom izuzetno slatkom korenu, koji se koristi u lečenju dugog spiska bolesti. Sladić je poznat milenijumima. Drevni Egipćani su ga koristili kao lekovito sredstvo, a pronađene su i njegove zalihe u grobnici kralja Tuta. Egipatski hijeroglifi prikazuju ga kao popularno muško piće. Njegova primena protiv ćelavosti i drugih bolesti zabeležena je još 360. godine pre nove ere u Rimu. Moderni bomboni od sladića datiraju iz 17. veka iz Holandije. Holandija je tada bila jedna od najmoćnijih država pa su njeni mornari širom sveta proširili ovu poslasticu. Mještanima iz okolice Bamberga u Nemačkoj sladić je toliko značajan da su ga davno odredili kao simbol na grbu svoga kraja....U Sladiću je pronađeno na stotine potencijalno lekovitih supstanci, uključujući flavonoide i fitoestrogene. Aktivna supstanca u njemu je glicirizin, koji je 50 puta slađi od šećera. Glicirizin ima brojne lekovite efekte na telo, što čini sladić vrednom biljkom za mnoga oboljenja. Sladić je jako dobra zamena za kantarion, jer ima brojne antidepresivne sastojke. Smatra se i da zbog delovanja na hormon kortizol pojačava otpornost na stres, zbog toga ga je dobro koristiti tokom teških fizičkih i psihičkih napora.

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber

NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446

Sladić i njegovi preparati vrlo su blagotvorni za žene koje prolaze kroz menopauzu. Smanjuju noćno znojenje i valunge do 80% te omogućavaju lakši i kvalitetniji san. Stručnjaci smatraju da prirodni spojevi iz sladića oponašaju ženski hormon estrogen, koji u tom životnom razdoblju opada.
U skoro vreme sladić bi mogao biti uveden kao sigurna i zdrava alternativa hormonskoj terapiji.
Zbog svog delovanja na kortizol i estrogen, sladić smanjuje proizvodnju testosterona i do 50%, čime poboljšava stanje kože i kose te smanjuje rast neželjenih dlačica.
Najbolje ga je kombinovati sa biljkom Borazina jer ona takođe smanjuje delovanje testosterona, pa zajedno čine moćan spoj.
Ova biljka sadrži i sastojak koji sprečava pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT), koji ima ključnu ulogu kod opadanja kose kod muškaraca.
Od nje možete pripraviti i šampon za sprečavanje opadanja kose, tako što ćete je dodati u svoj omiljeni šampon za kosu.
Sladić između ostalog:
jača imunitet
podiže izdržljivost
sprečava alergije
deluje protivupalno
uništava bakterije, viruse i gljivice
ublažava disajne tegobe
štiti od srčanih bolesti
sprečava nastanak akni
smanjuje opadanje kose
suzbija bolove mišića i zglobova
podiže raspoloženje i smanjuje depresiju
smanjuje tegobe menopauze
Recept za želudac i grlo
Ako patite od želudačnih tegoba konzumirajte sladić u obliku praha.
Kod upale grla žvaćite i cuclajte komad sirovog sladića. Kod suvog kašlja napravite ektrakt sladića pomešanu s medom.
Kratkovidost
Kod kratkovidosti pomešajte kašičicu mlevenog korena s jednakim delovima meda i masla maslaca. Pijte dva puta dnevno sa mlekom na prazan želudac.
Bol u mišićima i zglobovima
Za bolove u mišićima i zglobovima potopite preko noći koren sladića, te ujutro to popijte.
Policistični jajnici
Kod policističnih jajnika prelijte pola kašičice sladića i pola kašičice boražine sa 1,5 dcl vode, nakon pet minuta procedite. Pijte 3 šoljice dnevno nakon obroka, 4-6 nedelja.
Pasta protiv ispadanja kose
Napravite pastu od dve kašike mlevenog korena sladića, četiri kašike mleka i prstohvata začina šafrana.
Mažite kritična mesta uveče pre spavanja i kosa bi nakon nekoliko nedelja trebala početi rasti. Pasta je vrlo efikasna u početnim stadijumima ćelavosti, ubrzanog gubitka kose i pojave peruti.
Napomena
Dugotrajno uzimanje sladića ne preporučuje se osobama koje pate od visokog pritiska.
Trudnice i dojilje ne bi trebale koristiti sladić

Нема коментара:

Постави коментар