уторак, 17. децембар 2013.

zlatni sok recept (antidepresiv i analgetik)

               СОК ОД КУРКУМЕ И УРМЕ
  

За куркуму се зна да је једна од најмоћнијих лековитих биљака . Да је одлична за кости и зглобове , јер има анти - инфламаторна својства . Спречава метастазе које се дешавају у многим различитим облицима рака .

Куркума је такође природни детоксикатор јетре и бубрега , а то убрзава метаболизам и помаже у управљању тежине . Плус лечи и ублажава депресије , псоријазе , оштећења коже , артритис и још пуно тога.

Из тих разлога , куркума је свеприсутна како у кинеској медицини тако и све више у свету.

Ево шта морате да почнете да практикујете
5-7 центиметра куркуме
5-7 комада урми
2 лимуна
сирови мед
вода
мешалица или миксер
цедиљка
чинија
стаклена тегла са поклопцем
1 .  куркума се сипа у чинију. Ваши прсти ће бити можда жути . Не брините ! Сви - природни сапуни одмах оперу боју. Нека се натопи у води 5 мин или дуже , онда рибање са водом и сунђером . Мрље од куркуме ће нестати !

2. .Проверите да ли сте добили све унутрашње делове урме.  Само ћемо користити унутрашњост воћа . Коске посадите у саксију са цвећем.

3. . Попуните велики лонац са водом , ставити куркуму и пустите да проври најмање 2 минута док вода постане богате и живе боје невена .

4. . Док вода кључа , узмите тигањ и сипати 1 милиметар воде и додати урме. Померите воће около са дрвеном кашиком , помешајте га с водом , тако да може да се топи и растворити у  текстури . Не би требало да буде потребно више воде , али ако је помало сува , сипајте воду  по потреби .
 Када текстура изгледа мека , искључите и пустите да се охлади .

5. . Вратите се у  воду са куркумом . До сада ,боја би требало да изгледа спремна и златна . Сипајте мало хладне воде да смањите температуру . Узмите воду и сипајте је у блендер .

6. . додајте урме

7. . добро промешати

8. . Скоро смо готови . Исцедите своје лимуне у блендер . Сада узмите блендер и сипајте сок ​​ у своју теглу . Додајте мед па пробајте. 

9. . Чувати у фрижидеру до 3-4 дана и пијете дневно !

Нема коментара:

Постави коментар